Wat is een dildo?

Een dildo is een seksspeeltje dat ontworpen is voor penetratie, maar niet vibreert zoals een vibrator. Hier is hoe het werkt:

  1. Materialen: Dildo’s kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals siliconen, rubber, glas, metaal, en zelfs hout. Siliconen en andere niet-poreuze materialen zijn vaak de beste keuze omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en minder kans hebben op bacteriële groei.

  2. Vorm en grootte: Dildo’s komen in verschillende vormen en maten, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Sommige zijn realistisch gevormd met aderen en een eikel, terwijl andere eenvoudiger van vorm zijn.

  3. Gebruik: Om een dildo te gebruiken, breng je gewoon wat glijmiddel aan op het oppervlak en/of op jezelf voor comfortabeler inbrengen. Dan plaats je de dildo tegen het gewenste gebied (vaginaal of anaal) en oefen je lichte druk uit terwijl je langzaam penetreert.

  4. Reiniging: Na gebruik is het belangrijk om de dildo grondig te reinigen met milde zeep en warm water, vooral als je het met meerdere partners gebruikt of tussen verschillende soorten penetratie (anaal en vaginaal).

  5. Opslag: Bewaar je dildo op een droge en schone plaats, bij voorkeur in een opbergzakje of doosje, om stof en bacteriën te vermijden.

Het gebruik van een dildo kan plezierig zijn voor solo-spel of met een partner, afhankelijk van je voorkeur en comfortniveau. Vergeet niet om altijd te luisteren naar je eigen lichaam en om veilig te spelen!